xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Startskud for opfølgning på specialeplanlægning

Sundhedsstyrelsen afholder Kick Off konference for Specialeplan 2014. Konference bliver startskuddet på en revision af specialeplanlægningen fra 2010

17 JAN 2014

Sundhedsstyrelsen afholder Kick Off konference for Specialeplan 2014 den 21. januar 2014. Konferencen bliver startskuddet på en revision af specialeplanlægningen fra 2010, og der forventes mere end 350 deltagere med repræsentanter fra regioner, faglige selskaber, patientforeninger med videre.

Efter strukturreformen og den nye sundhedslov fra 2007 fik Sundhedsstyrelsen nye beføjelser i forhold til planlægning af det specialiserede sundhedsvæsen. I 2010 udmeldte Sundhedsstyrelsen den første specialeplan, som blev fuldt implementeret fra 2011. Specialeplanen skal vurderes regelmæssigt med henblik på eventuel revision og justering, og Sundhedsstyrelsen vil i løbet 2014 i et samarbejde med regioner og faglige miljøer gennemgå 36 lægefaglige specialer samt det odontologiske speciale tand-mund-kæbekirurgi.

Det danske sundhedsvæsen har over en årrække gennemgået store forandringer. Strukturreformen medførte, at regionerne udarbejdede sygehusplaner, som i højere grad samlede og fokuserede indsatsen. Specialeplanen af 2010 understøttede denne væsentlige omlægning af det specialiserede sundhedsvæsen, som samlet set betyder, at der er sket en udvikling mod større og færre sygehuse, hvor blandt andet den specialiserede behandling samles på færre matrikler.

Der er blandt de involverede parter en bred forståelse af, at ’landkortet’ for den specialiserede del af det danske sundhedsvæsen generelt er tegnet, og at der ikke er behov for eller ønske om, at der på nuværende tidspunkt sker nye store ændringer. Den nuværende specialeplan er et godt fundament, og i den kommende revision af specialeplanen vil fokus være på justeringer med henblik på at sikre, at planen følger med udviklingen og at de eventuelle uhensigtsmæssigheder, der er i den nuværende plan, bliver vurderet. Revisionen skal samtidig tage højde for, at der bliver bedre muligheder for at monitorere specialeplanlægningen gennem indikatorer fra udvalgte specialfunktioner.

Links

Information om Kick Off konferencen for Specialeplan 2014