×

Advarsel mod sundeled.dk - fupfirmaet Helse Danmark A/S

22. april 2011

Mange danskere tager glucosamin mod ledsmerter, og tusindvis er blevet snydt til at købe midlet ulovligt fra hjemmesiden sundeled.dk. Ud over risikoen for en bøde på 2.500 kr. for køb af ulovlig medicin, er flere danskere blevet truet med inkasso, når de fx har forsøgt at returnere den ulovlige medicin.

Virksomheden bag sundeled.dk, Helse Danmark A/S, ligger i Singapore og drives af en dansker. Virksomheden er ikke registeret i Danmark, og Lægemiddelstyrelsen betragter den som falsk og har politianmeldt hjemmesiden for ulovligt salg af medicin.

En kedelig rekord

”Vi har aldrig set så mange pakker af én bestemt medicin fra én hjemmeside på så kort tid. Sundeled.dk har derfor slået en i forvejen kedelig rekord med at snyde danskere til at købe medicin ulovligt. Vi går derfor ud og advarer befolkningen, for at forhindre at flere danskere bliver snydt”, siger sektionsleder Frank Wendelbo-Madsen fra Lægemiddelstyrelsen.

Fra 1. november 2010 til 18. april 2011 har SKAT og Lægemiddelstyrelsen tilbageholdt 1.451 pakker med glucosamin. Derudover er der stadig kasser med medicinpakker, der er ved at blive registreret, og som kan indeholde glucosamin.

Glucosamin kan ellers købes lovligt som håndkøbsmedicin i Danmark.

Danskere bliver truet med inkasso

Danskere, som har købt glucosamin via sundeled.dk fortæller Lægemiddelstyrelsen, at ejeren har truet dem med inkasso for at få sin betaling, når de har forsøgt at returnere den ulovlige medicin og at ophæve det abonnement, de har tegnet på glucosamin.

Det er dit ansvar, at medicinen er lovlig

Det er ulovligt at indføre medicin fra lande uden for EU og EØS. Som forbruger har man selv ansvar for at sikre, at medicin, købt på nettet, er lovlig at indføre til Danmark. Man får en advarsel, første gang man indfører medicin ulovligt, men anden gang får man normalt en bøde på 2.500 kr. via politiet.

Pas også på helsedanmark.dk, sawpalmetto.dk, curcumin.dk…

Firmaet Helse Danmark har også andre hjemmesider – bl.a. helsedanmark.dk, sawpalmetto.dk, curcumin.dk og ginkgobiloba.dk. Lægemiddelstyrelsen opfordrer forbrugerne til at se sig godt for, hvis de køber medicin på nettet: Der er mange hjemmesider, der forsøger at snyde forbrugeren.