×

Advarsel mod Green Coffee 800

13. januar 2012

Farligt slankeprodukt solgt i Danmark

En slankekaffe, der kan give alvorlige bivirkninger, fordi den indeholder stoffet sibitramin, er blevet solgt fra en dansk hjemmeside, som nu er lukket.

Vi advarer danske forbrugere om ikke at bruge produktet på grund af risikoen for bivirkninger.

Sibutramin skjult i kaffepulver

Lægemiddelstyrelsen har analyseret produktet Green Coffee 800 – en slankekaffe i små breve. Vi fandt, at Green Coffee 800 indeholdt slankemidlet sibutramin. Indholdsstoffet fremgår ikke af produktets deklaration, og forbrugerne har derfor ingen mulighed for at vide, at de rent faktisk køber og indtager et farligt lægemiddelstof.

Risiko for alvorlige bivirkninger

Bivirkningerne ved sibutramin kan være alvorlige og kan vise sig som hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser. Sibutramin påvirker signalstoffer i hjernen, hvilket hæmmer appetitten.

Alle lægemidler med sibutramin blev trukket af markedet i efteråret 2010 pga. en øget risiko for alvorlige hjerte-kar-bivirkninger og hjerneblødninger.

Solgt via internettet

Green Coffee 800 har været solgt på internettet fra en dansk hjemmeside. Produktet blev præsenteret som et ”drug-free” kosttilskud og som et effektivt slankemiddel med kinesiske urter, der skulle nedsætte appetitten og øge forbrændingen.

Fødevarestyrelsen modtog i 2011 en forbrugerhenvendelse om produkterne på hjemmesiden og foretog derfor kontrol af virksomheden. Det betød, at hjemmesiden blev lukket i december 2011.

Hvis du har taget Green Coffee 800, opfordrer Lægemiddelstyrelsen dig til at stoppe med at tage produktet og eventuelt at kontakte din læge. Rester af det ulovlige lægemiddel kan du aflevere på apoteket til destruktion.

Generelt opfordrer vi personer, der køber lægemidler via internettet, til at være forsigtige og til at spørge deres læge til råds inden køb af lægemidler.

En række andre slankeprodukter skjuler også indholdet af det farlige indholdsstof: Ulovlige produkter med sibutramin.