×

Brug af EU-register gør publicering af klinisk forskning nemmere

25. april 2012

Forskere, der skriver videnskabelige artikler på baggrund af resultater fra kliniske forsøg, kan fremover undgå at registrere det samme forsøg i to forskellige offentlige databaser.

Det skyldes, at EU Clinical Trials Register er blevet anerkendt af Verdenssundhedsorganisationen (WHO’s International Clinical Trials Registry Platform) som et såkaldt ’primary registry’ på samme måde som det amerikanske register ClinicalTrials.gov.

Opfylder krav fra redaktører

Med denne anerkendelse fra WHO opfylder EU Clinical Trials Register kravene fra den internationale komité af redaktører af medicinske tidsskrifter (ICMJE), der kræver, at kliniske forsøg skal være forhåndsregistreret i en anerkendt offentlig database, før redaktørerne kan acceptere artikler om forsøget til offentliggørelse.

Samlet set bliver resultatet en lempelse i arbejdsprocessen for forskere i EU, som, når de ansøger om en tilladelse til et klinisk forsøg, samtidig opnår registrering i en offentlig database for kliniske forsøg.

Fordel forudsætter EudraCT-skema udfyldt på engelsk

For at få glæde af denne ændring kræver det, at ansøgningsskemaet, der udfyldes i forbindelse med opstarten af forsøget til EudraCT-databasen, er udfyldt på engelsk, da EU Clinical Trials Register henter oplysninger fra EudraCT.

Sundhedsstyrelsen opfordrer derfor forskere til at være opmærksomme på dette, da det er et krav fra WHO.

Se mere om EU Clinical Trials Register her.

Meddelelse fra EMA

EU Clinical Trials Register information now available through WHO’s International Clinical Trials Registry Platform