×

Tjek din medicin på mobilen

19. januar 2012, Opdateret 25. januar 2012

Har du spørgsmål om din medicin, kan en ny gratis app til mobiltelefoner hjælpe dig med svarene.

Medicintjek er en app, der fås til både nyere iPhone- og androidtelefoner, og som Lægemiddelstyrelsen stiller gratis til rådighed for alle interesserede.

Med Medicintjek i mobiltelefonen har du én samlet indgang til information fra hjemmesiderne medicinpriser.dk, medicinkombination.dk, indlaegsseddel.dk og laegemiddelstyrelsen.dk, som alle drives af Lægemiddelstyrelsen.

Minister: Nem adgang til oplysninger om medicin

Fungerende minister for sundhed og forebyggelse, Pia Olsen Dyhr, siger:

”Medicintjek samler en masse information i en enkelt app. Med app’en kan borgerne hurtigt få information om medicin, når de har brug for det, også når de ikke er nær en computer.”

Tjek medicin med samme indholdsstof, men forskellige navne

Medicintjek kan bl.a. bidrage til overblik over de mange lægemidler på det danske marked, der indeholder det samme aktive indholdsstof, men som bliver solgt under forskellige produktnavne. Med Medicintjek kan ses en liste over alle de produkter, som kan erstatte hinanden.

Tjek den nyeste information

Med Medicintjek har du endvidere altid adgang til den nyeste indlægsseddel, som producentvirksomheden har lagt i indlægsseddeldatabasen. Der kommer løbende ny viden om medicin, og derfor opdateres indlægssedler med ny information.

Scan, gem og tjek

Medicintjek er udstyret med en scannerfunktion. Ved at scanne stregkoden og tilføje et produkt til den personlige medicinliste er det let at lave et opslag i medicintjek.

Hent Medicintjek

Medicintjek kan hentes fra App Store og Android Market fra den 19. januar 2012, og du kan finde link til den på www.medicintjek.dk.

Skærmbilleder