xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Puljer: Erfaringer med peer støtte

Kommuner, regioner og brugerorganisationer får nu mulighed for at være med til at udvikle og afprøve brugen af såkaldt peer-støtte via to puljer.

30 SEP 2014

Kommuner, regioner og brugerorganisationer får nu mulighed for at være med til at udvikle og afprøve brugen af såkaldt peer-støtte via to puljer.

Peer-støtte er et begreb for støtte, der bliver givet af mennesker med egne erfaringer med psykiske vanskeligheder og recovery til personer med psykiske lidelser.

Internationale erfaringer viser, at peer-støtte kan gøre en positiv forskel for alle parter: Både dem, der giver, dem der modtager støtten, og de organisationer, som gør brug af den.

Der er i alt to puljer: 

  • I den ene pulje kan partnerskaber mellem kommuner, regioner, brugerorganisationer og evt. andre relevante partnere søge om at deltage i et projekt, hvor der bliver afprøvet konkrete modeller til peer-støtte. Information om puljen
  • I den anden pulje kan organisationer for personer med en psykisk lidelse søge om at være med i et projekt, der har fokus på, hvordan man kan organisere, skabe netværk og supervisere mennesker, der arbejder som peer-støtte. Det kan være både ansatte medarbejdere, frivillige og mentorer. Information om puljen

Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen har skrevet vejledninger til de to satspuljeprojekter, der kan læses sammen med den øvrige information om puljerne (se ovenstående links).

Projekterne skal gennemføres i perioden 2014-2017. Initiativet understøtter den nye ramme og retning i psykiatrien, hvor der er fokus på den enkeltes mulighed for at komme sig på trods af psykisk lidelse.

Frist for ansøgning er den 10. November 2014.