xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Høring: National klinisk retningslinje om behandling af alkoholafhængighed

Der er i Danmark omkring 140.000 personer med alkoholafhængighed. Personer med alkoholafhængighed har tre til fem gange større dødelighed sammenlignet med den generelle befolkning.

26 NOV 2014

Der er i Danmark omkring 140.000 personer med alkoholafhængighed. Personer med alkoholafhængighed har tre til fem gange større dødelighed sammenlignet med den generelle befolkning. Herudover har alkoholafhængighed ofte store sociale konsekvenser i form af fx arbejdsløshed og skilsmisse.

Stor variation i behandling

Kun en mindre del af personer med alkoholafhængighed i Danmark bliver behandlet for deres afhængighed. I 2008 var 7.000 personer tilknyttet en specialiseret alkoholbehandlingsinstitution, mens knap 21.000 personer indløste en recept på et præparat mod alkoholafhængighed i 2013.

En nyere undersøgelse peger på, at der er store kvalitetsforskelle og mangler i den specialiserede alkoholbehandling i Danmark.

Retningslinjer sikrer ensartet kvalitet

Målet med den nationale kliniske retningslinje er at bidrage til processen med at højne og ensarte kvaliteten i den danske alkoholbehandling. Håbet er, at en højere kvalitet vil sikre et større udbytte af behandlingen for de alkoholafhængige og deres familier, og få flere alkoholafhængige samt personer med skadeligt forbrug af alkohol i behandling.

Retningslinjen er i høring frem til den 17. december 2014.

Link

Høringsportalen: national klinisk retningslinje for behandling af alkoholafhængighed