xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Konference: Når brugere skal være med i sundhedsindsatser

Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, KL, Danske Patienter og ViBIS sætter fokus på indførelse af brugerinddragelse i sundhedsvæsenet.

27 OKT 2014

Brugerinddragelse er med til at skabe god kvalitet i sundhedsindsatserne, viser både danske projekter og større udenlandske undersøgelser - både når det kommer til forebyggelse, behandling og rehabilitering.

Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, Danske Patienter, ViBIS og KL vil derfor på en fælles konference d. 30. oktober 2014 stille skarpt på, hvilke forudsætninger der er for at inddrage brugere. Konferencen består af oplæg fra både nationale og internationale eksperter og aktiv dialog med deltagerne på konferencen.

På konferencen vil professor Adrian Edwards præsentere viden om barrierer og løsninger ved systematisk indførelse af metoden ”fælles beslutningstagen”. Sundhedsminister Nick Hækkerup fortæller om regeringens ambitioner og planer for styrket brugerinddragelse, fx om regeringens sundhedsudspil, hvor der er afsat 300 mio. kr. til at styrke sundhedsvæsenets inddragelse af patienter og pårørende.

På konferencen vil borgere, patienter og pårørendes erfaringer blive inddraget og deltagerne vil få mulighed for bl.a at dele viden om, hvordan sundhedspersonale kan inddrage pårørende, hvordan der kan måles på brugerinddragelse, hvordan borgere kan have indflydelse på den kommunale sundhedsindsats. 

Plancher

Endeligt program

Efter konferencen vil oplægsholdernes plancher være tilgængelige på sundhedsstyrelsen.dk.

Der er lukket for tilmelding på Danske Regioners hjemmeside, da alle pladser er besat.  Powerpoints fra konferencen vil være tilgængelige efter konferencen. 

Videoer om brugerinddragelse

Danske Patienter har forud for konferencen fået produceret flere videoer om, hvorfor brugerinddragelse er vigtig og den viden om patienten som bl.a. pårørende kan bidrage med i et behandlingsforløb.