xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Overvågning af forløbstider for hjertepakker - 4. kvartal 2013

Den nationale monitorering af hjertepakkerne er kommet godt i gang, men den første offentliggørelse af data viser også, at der er fortsat er behov for bedre registrering.

14 MAR 2014

Den nationale monitorering af hjertepakkerne er kommet godt i gang, men den første offentliggørelse af data viser også, at der er fortsat er behov for bedre registrering. 

Sundhedsstyrelsens kommentarer vedrører kun opgørelsen af resultaterne fra 4. kvartal 2013, da monitoreringsmodellen indtil da har været under indarbejdelse. På sigt vil Sundhedsstyrelsen tillige kommentere på udviklingen over tid. Monitoreringen gør det muligt at sammenligne mellem de enkelte pakkeforløb på hjerteområdet og de enkelte regioners indsats.

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse igangsatte i januar 2012 et arbejde for at sikre en robust monitorering af pakkeforløb på både kræft- og hjerteområdet. Opgørelsen tager udgangspunkt i de standardforløbstider, der er opstillet som faglige rettesnore for de enkelte pakkeforløb. Konkrete forhold som for eksempel anden betydende sygdom (komorbiditet) kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient vil afvige fra standardforløbstiden. Derfor kan det ikke forventes, at alle patienter i alle pakkeforløb vil overholde standardforløbstiderne.

Sundhedsstyrelsen konstaterer, at alle regioner er kommet godt i gang med den nye registrering, men data tyder også på forskelle mellem regionernes registreringspraksis. Antallet af registreringer varierer både fra pakke til pakke og på tværs mellem regionerne, også udover det forventelige i forhold til befolkningsgrundlag. Derfor vil Sundhedsstyrelsen have fokus på at sikre bedre registreringspraksis og bedre udnyttelse af hjertepakkerne, og vil drøfte dette med regionerne på det førstkommende møde i Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet. 

Links

Sundhedsstyrelsens kommentarer til opgørelsen af resultaterne vedrørende monitorering af hjertepakkerne - fra 4. kvartal 2013