xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Demensrejsehold skal styrke demensindsats

Kommuner opfordres til at søge om at være med til at afprøve og evaluere et nyt demensrejsehold, der skal styrke plejen af beboere med demens på plejecentre.

02 OKT 2015

Kommuner opfordres til at søge om at være med til at afprøve og evaluere et nyt demensrejsehold, der skal styrke plejen af beboere med demens på plejecentre.

I satspuljeaftalen for 2015-2018 er der sat midler af til, at Sundhedsstyrelsen skal etablere et demensrejsehold. Rejseholdet skal bestå af faglige specialister, der skal undervise medarbejdere i plejen af beboere med demens på plejecentre.

Kommuner, der har et ønske om at forbedre plejen og omsorgen for mennesker med demens eller demenslignende symptomer, kan søge om at deltage i projektet. Projektet skal samtidig øge medarbejdernes arbejdsglæde og forbedre arbejdsmiljøet.

Demensrejseholdet vil arbejde med de enkelte plejecentre via et forløb, som strækker sig over ca. 16-20 uger. Der vil blive uddannet 6 -10 demensnøglepersoner på hvert af de deltagende plejecentre. 

Som led i forløbet vil der blive arbejdet med at sikre, at indsatsen bliver implementeret og forankret i kommunerne efter projektets afslutning.

Undervisningen skal give deltagerne konkrete redskaber til at håndtere hverdagens udfordringer i arbejdet med beboere med demens og demenslignende symptomer, samt styrke deres kompetencer i at analysere og reflektere i den demensrelaterede pleje. Indsatsen giver desuden give medarbejderne værktøjer til at løfte kvaliteten i den omsorg og pleje, de yder til beboere med demens eller demenslignende symptomer.

Ansøgningsfristen er den 16. november 2015 kl. 12.00 

Ansøgning samt kriterier for ansøgningen: Styrket demensindsats i plejeboligen gennem Demensrejsehold