xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Håndtering af Middle East Respiratory Syndrome (MERS)

Sundhedsstyrelsen udsender nye retningslinjer for håndtering af Middle East Respiratory Syndrome (MERS).

03 JUL 2015

Sundhedsstyrelsen udsender nye retningslinjer for håndtering af Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Retningslinjerne for håndtering af MERS erstatter informationsbrevene til regionerne af 17. maj og 8. juli 2013.

Retningslinjerne er primært rettet mod sundhedsprofessionelle. De beskriver, hvordan praktiserende læger, vagtlæger, akutmodtagelser og ambulancer skal håndtere patienter, hvis der er mistanke om, at de er smittet med MERS-coronavirus, samt hvilket beskyttelsesudstyr personalet skal bruge.

Desuden indeholder retningslinjen information om:

  • Sygdommens udbredelse og karakter
  • Diagnosticering samt anmeldelse af sygdommen
  • Vurderingen af risikoen for at være smittet
  • Opsporingen af eventuelle kontakter
  • De forholdsregler, der skal tages, hvis der er risiko for, at flere personer kan være blevet smittet
  • Håndteringen af patienter, der ankommer med almindelige rutefly

MERS skyldes infektion med MERS-coronavirus (MERS-CoV). Risikoen for at blive smittet med MERS-CoV under en udlandsrejse anses  for at være meget lille, og der er ikke indført rejserestriktioner for nogle af de lande, hvor der er konstateret smitte. Sundhedsstyrelsen vurderer, at der ikke er risiko for smittespredning i Danmark, idet det robuste danske sundhedsvæsen vil være i stand til at håndtere eventuelle enkelte tilfælde og forhindre yderligere smitte.

De første tilfælde af sygdommen blev observeret i Saudi Arabien i 2012. Senest har en patient, der fik påvist MERS-CoV i Sydkorea efter en rejse til flere arabiske lande, givet anledning til et stort udbrud primært blandt sundhedspersonale og patienter på flere forskellige hospitaler i det nordlige Sydkorea.

Læs mere om MERS coronavirus.

Links

Retningslinjer for håndtering af Middle East Respiratory Syndrome (MERS)