xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Høring: Visitations­retningslinje på hjerneskade­området

Sundhedsstyrelsen sender en faglig visitationsretningslinje i høring. Den handler om børn og unge, der har en erhvervet hjerneskade og samtidig psykisk lidelse. Høringsfristen er 26. marts 2015.

05 MAR 2015

Sundhedsstyrelsen sender en faglig visitationsretningslinje i høring. Den handler om børn og unge, der har en erhvervet hjerneskade og samtidig psykisk lidelse. Høringsfristen er 26. marts 2015

Nogle børn og unge med erhvervet hjerneskade udvikler i efterforløbet en psykisk lidelse. Udredningen og behandlingen af dem kræver et formaliseret samarbejde mellem fagpersoner på tværs af sygehuse, kommuner og praksissektor.

Formålet med visitationsretningslinjen er at vejlede om, hvordan fagpersoner kan opspore symptomer på en psykiske lidelse tidligt samt om visitationen til udredning og behandling i almen praksis, kommuner og på sygehus.

Visitationsretningslinjen skal ses i sammenhæng med Sundhedsstyrelsens faglige visitationsretningslinje for genoptræning og rehabilitering til børn og unge med erhvervet hjerneskade og supplerer Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for børn og unge med erhvervet hjerneskade.

Sundhedsstyrelsens faglige visitationsretningslinje for genoptræning og rehabilitering til børn og unge med erhvervet hjerneskade

Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for børn og unge med erhvervet hjerneskade 

Om visitationsretningslinjen

Visitationsretningslinjen omfatter børn og unge med følger efter en erhvervet hjerneskade, der får en psykisk lidelse, eller hvor der foreligger mistanke herom.

Målgruppen for visitationsretningslinjen er sundhedsprofessionelle og andre fagpersoner i almen praksis, kommuner og på sygehuse, som varetager indsatser i forhold til gruppen af børn og unge med erhvervet hjerneskade.

Retningslinjen henvender sig derudover til de planlæggere og beslutningstagere i kommuner og regioner, som er med til at planlægge indsatsen for børn og unge med erhvervet hjerneskade.

Frist for indsendelse af høringssvar er den 26. marts. 

Visitationsretningslinjen kan findes på høringsportalen