xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Konstanskontrol af røntgenapparater til intraoralt brug

Statens Institut for Strålebeskyttelse har udgivet en ny vejledning til at foretage konstanskontrol på digitale røntgenapparater til intraoralt brug. Vejledningen beskriver, hvordan det sundhedsfaglige personale skal kontrollere røntgenudstyret og vurdere billederne efterfølgende samt hvordan de skal håndtere og gemme resultaterne.

03 AUG 2015

Statens Institut for Strålebeskyttelse har udgivet en ny vejledning til at foretage konstanskontrol på digitale røntgenapparater til intraoralt brug. Kontrollen skal foretages for at sikre, at det billeddannende system fungerer optimalt. Vejledningen beskriver, hvordan det sundhedsfaglige personale skal kontrollere røntgenudstyret og vurdere billederne efterfølgende samt hvordan de skal håndtere og gemme resultaterne.

Vejledningen er en revision af en tidligere vejledning fra april 2010. Der er ikke tale om en ny metode til konstanskontrol, men en uddybning  af den tidligere vejledning, der præciserer de områder, hvor vi har fået tilbagemeldinger på, at der var brug for en mere udførlig beskrivelse.

Link

Konstanskontrol af røntgenapparater til intraoralt brug (pdf)

12. december 2019: Vejledningen er ikke længere gældende. Den er erstattet af vejledningen Intraorale røntgenoptagelser, anvendelse af røntgenstråling i odontologisk praksis.