xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

8 ud af 10 patienter med kræft kom i behandling indenfor den fastsatte tid i 1. kvartal 2016

85 procent af patienterne med kræft kom i behandling inden for de beskrevne standardforløbstider i det første kvartal af 2016. Sundhedsstyrelsen er tilfreds med udviklingen.

31 MAJ 2016
85 procent af patienterne med kræft kom i behandling inden for de beskrevne standardforløbstider i det første kvartal af 2016. Sundhedsstyrelsen er tilfreds med udviklingen.

”Det er positivt, at den udvikling, vi har set i 2015, ser ud til at fortsætte i 2016. Inden for det første kvartal af 2016 er 85 % af patienterne kommet i behandling indenfor de beskrevne forløbstider. Der er nogen forskel mellem de forskellige sygdomme, og selvom det overordnet går rigtig godt, er der stadig nogle steder, hvor der er plads til forbedring. Det følger vi op på, og det er de områder, som vi følger tæt.” siger enhedschef Helene Probst. 

Over 31.000 patienter blev udredt gennem et såkaldt pakkeforløb i 1. kvartal af 2016. Et pakkeforløb er et patientforløb, hvor de enkelte begivenheder er lagt tilrette med faste krav til tidspunkter og indhold, og som udgangspunkt dermed følger et på forhånd booket forløb.

Det er ikke hensigten, at alle patienter skal have et forløb, der opfylder standardforløbstiderne, fordi op mod en tredjedel af patienterne har en anden sygdom ud over kræft eller har et særligt kompliceret forløb. Sådanne forhold skal der tages et særligt hensyn til, og det kan give et længere forløb. 

Derfor følger Sundhedsstyrelsen forløbstiderne for kræftbehandlingen

Sundhedsstyrelsens formål med at overvåge forløbstiderne er at følge, hvordan det går med at få patienter med begrundet mistanke om kræft undersøgt og behandlet i et pakkeforløb inden for de angivne standardforløbstider. Monitoreringen blev sat i gang i januar 2012. Denne opgørelse er sammen med de tidligere kvartalsopgørelser et centralt redskab i monitoreringsarbejdet på kræftområdet. 

Links

Monitorering af forløbstider på kræftområdet, 1. kvartal 2016

Opgørelse over 1. kvartal 2016