xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Høring: National klinisk retningslinje for behandling af håndeksem

I løbet af et år oplever mere end hver tiende dansker at have håndeksem, og for mange udvikler det sig til et langvarigt forløb.

25 MAJ 2016

I løbet af et år oplever mere end hver tiende dansker at have håndeksem, og for mange udvikler det sig til et langvarigt forløb.

For enkelte, omkring en ud af fire, tager det mere end 12 år, før sygdommen er væk. Håndeksem kan medføre betydelige gener for de personer, der rammes, og for nogle kan håndeksemen i yderste tilfælde medvirke til usikker tilknytning til arbejdsmarkedet og kronisk invaliditet.

Formålet med retningslinjen er at give vidensbaserede nationale anbefalinger til behandling af patienter, både til patienter med ny-opdaget håndeksem og patienter med kronisk håndeksem. 

Den kliniske retningslinje kommer med anbefalinger indenfor flere områder, blandt andet medicinske behandlinger, anvendelse af struktureret patientuddannelse og afdækning af risikofaktorer. 

Retningslinjen beskriver den dokumenterede viden på området, og anbefalingerne bygger på denne viden samt arbejdsgruppens faglige erfaring. Anbefalingerne skal sikre en vidensbaseret indsats af ensartet høj kvalitet på tværs af landet og medvirke til hensigtsmæssige patientforløb. 

Høringsfristen er den 8. juni 2016.

Høringsmaterialet kan findes på Høringsportalen

Mere information om retningslinjen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside