xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny model skal styrke plejen af beboere med demens

Sundhedsstyrelsen søger efter 4-5 kommuner, der vil afprøve og evaluere en ny model for pleje af beboere med en demenssygdom.

30 MAR 2016

Sundhedsstyrelsen søger efter 4-5 kommuner, der vil afprøve og evaluere en ny model for pleje af beboere med en demenssygdom. 

Den nye model skal afprøves i plejeboliger. Både kommunale, private plejeboliger og friplejeboliger, der typisk er selvejende institutioner med et bestemt værdisæt, kan indgå i projektet, så længe deltagelsen er forankret i en forvaltning.

Kommunernes brug af modellen skal øge beboernes livskvalitet og tydeliggøre, hvad medarbejdernes faglige indsats betyder for beboernes trivsel og livskvalitet.

”Modellen skal medvirke til, at beboere, der har en demenssygdom eller symptomer på det, kan få en øget livskvalitet, fordi personalet struktureret undersøger, om beboerne har symptomer på mistrivsel og målretter deres indsatser i forhold til symptomerne”, siger Marianne Kristensen, projektleder.

Sundhedsstyrelsens model indeholder tre dele. Kommunerne skal via modellen:

  • udvikle kompetencerne hos medarbejdere, teamledere og ledere
  • afprøve et IT-baseret registreringsredskab
  • gennemføre en tilpasset version af metoden ”Beboerkonference”, der skal forebygge både indadreagerende og udadreagerende adfærd hos mennesker med demens.

Projektet løber fra 15. juni 2016 til 31. december 2018. Ansøgningsfristen er den 13. maj 2016 kl. 12.00

Links

Information om puljen og materiale til ansøgningen