xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Ernæring

Sunde mad- og måltidsvaner er afgørende for at fremme og bevare et godt helbred og for sundhed og trivsel. Det kan bl.a. forebygge fx hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, visse kræftformer og tab af funktionsevne og er vigtigt for tandsundheden. En sund kost forebygger desuden overvægt og underernæring.

Spædbørn/småbørn og ældre

Sundhedsstyrelsen udbreder viden om kost til særlige grupper i befolkningen, især spæd- og småbørn, syge og ældre med særlige behov.

Samarbejde med Fødevarestyrelsen

Arbejdet på ernæringsområdet foregår i tæt samarbejde med Fødevarestyrelsen, der bl.a. er myndighed bag De officielle Kostråd og generelle anbefalinger til danskerne om mad og måltider.

Se De officielle kostråd på altomkost.dk

Opdateret 08 SEP 2022