xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Seksualitet i et livsperspektiv

Menneskers seksuelle sundhed påvirkes af livsomstændigheder som fx alder, forældreskab og visse sygdomme og behandlinger – og omvendt kan seksuel mistrivsel have store konsekvenser for en persons generelle sundhed. Det er derfor vigtigt at støtte alle i en positiv seksuel udvikling fra barndom til alderdom.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er seksuel sundhed en tilstand af fysisk, følelsesmæssig, mental og social trivsel relateret til seksualitet – det er ikke alene fraværet af sygdom, dysfunktion eller skrøbelighed. Seksuel sundhed kræver derfor en positiv og respektfuld tilgang til seksualitet og seksuelle forhold, såvel som muligheden for at have lystfyldte og sikre seksuelle oplevelser, fri for tvang, diskrimination og vold.

Det professionelle arbejde med seksuel sundhed sigter mod at støtte mennesker i en positiv seksuel udvikling fra tidlig barndom til sen alderdom – herunder at skabe rammerne for, at alle har mulighed for at udleve et tilfredsstillende seksualliv under deres givne livsomstændigheder. Konkret betyder det bl.a. at mindske forekomsten og spredningen af sexsygdomme, at mindske forekomsten af uønskede graviditeter og at bekæmpe uønskede seksuelle oplevelser.

WHO: Sexual Health

Sex og Samfund

Opdateret 15 OKT 2019