xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Læringsmaterialer til ældreplejen

Her på siden kan du finde e-læring, webinarer, modeller, redskaber og andre læringsmaterialer, der kan give inspiration til arbejdet med at nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin og øge trivsel hos personer med demens.

E-lærings-kursus om antipsykotisk medicin og demens til ledere og medarbejdere i ældreplejen

Sundhedsstyrelsens e-læringskursus giver ledere og medarbejdere i ældreplejen viden om, hvordan antipsykotisk medicin påvirker et menneske med demens og hjernen, og hvad man kan sætte i stedet for denne medicin.

Tilgå e-læringskurset her

Webinar om antipsykotisk medicin og demens

Sundhedsstyrelsens webinar giver ledere og medarbejdere viden om, hvordan man som fagperson kan styrke trivslen hos de borgere, som får eller er i risiko for at få antipsykotisk medicin gennem alternativer til medicin.

Se webinaret her

Nationalt Videnscenter for demens e-læring om udfordrende adfærd

Nationalt Videnscenter for demens’ e-læringskursus om udfordrende adfærd til ansatte i ældreplejen viden om blandt andet adfærdsændringer og psykiske symptomer, metodiske tilgange til arbejdet med udfordrende adfærd og redskaber som kan støtte arbejdet med udfordrende adfærd.

Tilgå e-læringskurset her

Demenshåndbog: Metoder til at forstå adfærdsmæssige og psykiske symptomer i praksis

Sundhedsstyrelsens håndbog til ledere og medarbejdere giver en introduktion til det systematiske arbejde med at forebygge og håndtere adfærdsmæssige og psykiske symptomer hos personer med demens med henblik på at fremme borgerens velbefindende.

Læs demenshåndbogen her

Demenshåndbog: Personcentreret omsorg i praksis

Sundhedsstyrelsens håndbog om personcentreret omsorg giver en introduktion til, hvordan I med en personcentreret tilgang kan møde mennesker med demens, så I skaber trivsel for dem i hverdagen.

Læs demenshåndbogen her

Demenshåndbog: Beboerkonferencen

Sundhedsstyrelsens håndbog om beboerkonferencen giver en introduktion til beboerkonferencen, en systematisk og en praksisnær metode til at skabe trivsel hos borgere og styrke den faglige refleksion hos medarbejderne.

Læs demenshåndbogen her

Redskabskort og modeller til personcentreret omsorg

Sundhedsstyrelsens redskabskort og modeller anvendes blandt andet på Demensrejseholdet. Redskaberne kan bruges til at opnå en bedre forståelse for den enkelte borgers behov for derigennem at øge livskvaliteten og trivslen for den enkelte.

Se redskabskortene her

Opdateret 24 FEB 2023