xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Danskernes sundhed samlet i unik database

Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner præsenterer tal for, hvordan danskernes sundhed og trivsel har udviklet sig, på en konference onsdag den 5. marts 2014.

05 MAR 2014

Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner præsenterer tal for, hvordan danskernes sundhed og trivsel har udviklet sig, på en konference onsdag den 5. marts 2014.

Hvor sunde er vi? Er vi stressede? Drikker vi mere alkohol? Alle disse spørgsmål kan man finde svar på i Den Nationale Sundhedsprofil. Her får man et detaljeret billede af, hvordan danskernes livsstil generelt ser ud, hvilke forandringer der er sket på tre år, samt hvordan sundhed, trivsel og sygdom hænger sammen med uddannelse og civilstatus.

Billede af danskernes livsstil på tværs af kommuner og regioner

Over 160.000 danskere over 16 år har besvaret spørgeskemaet om deres sundhed, sygelighed og trivsel. Det er anden gang, at undersøgelsen af danskernes sundhed er gennemført. Den første undersøgelse fandt sted i 2010. På konferencen bliver den danske sundhedsprofil anno 2013 præsenteret, og der er mulighed for at sammenligne og se, hvordan sundhedstilstanden har udviklet sig fra 2010 til 2013.

Besvarelserne i undersøgelsen er indsamlet på samme tid i 2013 i samtlige af landets 98 kommuner. Derfor giver undersøgelsen både mulighed for at se et samlet billede af danskernes sundhed og trivsel, samt for at sammenligne resultaterne på tværs af kommuner og regioner. I den kommende tid vil de enkelte regioner offentliggøre deres regionale sundhedsprofiler. 

Sundhedsprofilen bliver primært brugt til at planlægge sundheds- og forebyggelsesindsatsen, så den rammer borgernes behov. Undersøgelsen er foretaget i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Danske Regioner, KL, Statens Institut for Folkesundhed, Region Syddanmark, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Dyk i databasen

Undersøgelsens data er samlet i en database, der kan vise fakta om sundhed og sygelighed for danskerne fordelt på kommuner og regioner. Databasen er baseret på den mest omfattende kortlægning af danskernes sundhed nogensinde. Den kan ses på www.danskernessundhed.dk hvor det også er muligt selv at dykke ned i talmaterialet.

Links:

Rapporten: Danskernes sundhed, den nationale sundhedsprofil, 2014

Faktaark om Danskernes sundhed, den nationale sundhedsprofil, 2014