xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sygdomsforebyggelse i almen praksis og på sygehuse

Sundhedsstyrelsen har udviklet en række materialer for at inspirere og understøtte det arbejde med forebyggelse, der sker i almen praksis og på sygehus.

VIDEN OG INSPIRATION, PJECER OG BREVE, POSTERS, FILM 30 OKT 2015

Ønsket er, at patienter med forebyggelsesbehov identificeres og henvises til forebyggelsestilbud i sammenhængende forløb på tværs af sektorer. Materialerne understøtter sundhedsloven, sundhedsaftalerne, forløbsprogrammer og – planer.

Materialerne, især afsnit om kost, er udviklet i samarbejde med Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet. Mange andre aktører har bidraget med rådgivning og høringssvar.

Materialer målrettet sundhedspersonale i almen praksis og på sygehus

”Guide til sundhedspersonale” i almen praksis og på sygehus med konkrete råd til, hvordan samtale om livsstil og helbred kan inddrages i behandlingsforløbet. Der er tilknyttet forkortet udgave til laminat, 5 faktaark (rygning, alkohol, kost, fysisk aktivitet og stoffer) samt en plakat ”Tal om livsstil og helbred”.

Materialer målrettet lederne på sygehuse

Folder til ledere på sygehus ”Forebyggelse på sygehus” med handlemuligheder til at prioritere forebyggelsen i behandlingsforløbene. Der er tilknyttet et ark ”Kort om forebyggelse”.

Materialer målrettet patienter - til brug for venteværelser i almen praksis samt på sygehus

Folder – ”Kan dine vaner gøre din behandling bedre?”, plakat - ”Dine vaner kan være en vigtig del af din behandling” og en lille film - til brug for skærme i almen praksis og på sygehus.

Film til brug på skærme i almen praksis og på sygehus

Alkoholscreening Audit-Skemaer