xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Nyt diplommodul for ledere og nøglepersoner i ældreplejen

Du kan nu tilmelde dig det gratis diplommodul ”Faglig ledelse af kvalitet i værdig ældrepleje”. Diplommodulet starter i marts næste år og vil i løbet af 2022 og 2023 blive udbudt i alle landsdele fordelt på 200 pladser.

06 DEC 2021

Kender du til omsorgstræthed og en til tider måske hård tone blandt medarbejderne? Synes du, at det er svært at sætte værdighed i ældreplejen på dagsordenen hos jer? Så er Sundhedsstyrelsens nye diplommodul formentlig noget for dig. 

”Ledere og andre nøglepersoner har en stor og kompleks opgave i at sikre kvaliteten i en værdig ældrepleje, herunder også opgaven med at forebygge omsorgstræthed og forråelse i ældreplejen. Derfor er vi rigtig glade for, at kunne tilbyde et helt nyt diplommodul, hvor man kan få styrket sin faglige viden om personcentreret ledelse og lære redskaber til øget faglig refleksion og kvalitet,” fortæller programleder af Videnscenter for værdig ældrepleje, Kari Rose Holm.

Videnscenter for værdig ældrepleje har i samarbejde med professionshøjskolen UCNact2learn udviklet det nye diplommodul, som vil omhandle følgende tematikker:

Forebygge omsorgstræthed og forråelse blandt medarbejdere

  • Skabe større forståelse blandt for, hvor vigtig den personcentrerede omsorg er for borgernes trivsel 
  • Øge den daglig selvrefleksion på arbejdspladsen: Hvad kan man gøre for at sikre, at den enkelte borger føler sig værdigt behandlet?
  • Skabe en åben læringskultur, hvor medarbejderne føler sig trygge ved at dele og drøfte gode og dårlige erfaringer 
  • Arbejde med forbedringsmodellen ift. systematisk forandringsarbejde for større værdighed i ældreplejen.

”Vi håber, at mange vil tilmelde sig og gribe muligheden for at få styrket deres ledelsesmæssige kompetencer og derigennem understøtte arbejdet med værdighed i ældreplejen” fortsætter Kari Rose Holm.

Diplommodulet henvender sig især til ledere og nøglepersoner, der har ansvar for at udvikle medarbejdernes praksis eller implementere processer og arbejdsgange i en kommunal eller privat plejeenhed.

Diplommodulet er et deltidsstudie og består af 7 undervisningsdage med virtuelle møder undervejs. Undervisningen vil bestå af faglige oplæg, samt gruppearbejde og mulighed for refleksion over egen praksis, i form af et selvvalgt forbedringsprojekt, man undervejs arbejder med. 

Foruden underviserne fra UCNact2learn vil psykolog og Specialist i arbejds- og organisationspsykologi Iben Ljungmann også undervise en enkelt dag. 

Læs mere om diplommodulet, tilmelding og adgangskrav