Data
I datafasen skal I indsamle og analysere aktuelle data og viden om lokale forhold vedrørende unges hverdag, beskyttende faktorer og rusmiddelbrug.
I Fælles om ungelivet anvender I Ungeprofilundersøgelsen til en årlig dataindsamling på kommunens grundskoler og ungdomsuddannelser, så I får konkret viden om børn og unges trivsel og sundhed.
Den lokale data er vedkommende og relevant for forældre og andre lokale aktører og anvendes derfor til at engagere og mobilisere dem til at skabe en forandring i unges rusmiddelbrug samt til at træffe beslutninger om de konkrete indsatser, der skal iværksættes.
Det kan I gøre
Her finder I et overblik over det forløb, I skal igennem for at anvende data i Fælles om ungelivet. Det indebærer, at I arbejder systematisk med indsamling, analyse og formidling af data.
-
Samarbejde med BørnUngeLiv Her kan I læse om, hvordan I samarbejder med BørnUngeLiv (BUL) om den datadrevne indsats i programmet.
-
Data-samarbejde med skoler Her kan I læse om, hvordan I kan etablere et godt data-samarbejde med de deltagende skoler og ungdomsuddannelser.
-
Udvælgelse af spørgsmål Her kan I læse om, hvordan I udvælger de spørgsmål, der skal indgå i spørgeskemaundersøgelsen.
-
Indsamling af data Her kan I læse om, hvordan I bedst muligt varetager opgaven med at indsamle data i Fælles om ungelivet.
-
Analyse og fortolkning af data Her kan I læse om, hvilke understøttende redskaber I kan bruge i jeres arbejde med at analysere og fortolke data.
-
Formidling af data Her kan I læse om, hvordan I forbereder jeres arbejde med formidling af data