Ernæring
Sunde mad- og måltidsvaner er afgørende for at fremme og bevare et godt helbred og for sundhed og trivsel. Det kan bl.a. forebygge fx hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, visse kræftformer og tab af funktionsevne og er vigtigt for tandsundheden. En sund kost bidrager desuden til at forebygge overvægt og underernæring.
Samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen
Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen arbejder sammen om ernæringsområdet.
De officielle Kostråd
Fødevarestyrelsen står bag De officielle Kostråd og generelle anbefalinger til befolkningen om mad og måltider samt de supplerende kostråd til ældre.
Læs mere om De officielle Kostråd
Spæd- og småbørn, gravide samt syge og småtspisende ældre
Sundhedsstyrelsen udbreder viden om kost til særlige grupper i befolkningen, fx spæd- og småbørn, gravide samt syge og ældre med særlige ernæringsbehov.
Læs mere om anbefalinger til særlige grupper