xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hvidovre Hospital opretholder isolation af patient med ebola-mistanke

Hvidovre Hospital opretholder isolation af patient på mistanke om smitte med ebolavirus. Mistanken blev afkræftet ved første blodprøve, der blev undersøgt på Statens Serum Institut. Hvidovre Hospital beholder ud fra et forsigtighedsprincip patienten i højisolation og gentager blodprøven efter 24 timer.

16 OKT 2014

Hvidovre Hospital opretholder isolation af en patient som torsdag den 16. oktober 2014 blev indlagt på mistanke om smitte med ebolavirus. Mistanken blev afkræftet ved den første blodprøve, der blev undersøgt på Statens Serum Institut. Hvidovre Hospital beholder ud fra et forsigtighedsprincip fortsat patienten i højisolation indtil en ny blodprøve i morgen har endeligt afkræftet diagnosen. 

-Sundhedsstyrelsens retningslinjer blev fulgt. Tilfældet ændrer ikke på vores overordnede risikovurdering, og vi vurderer fortsat, at der er meget lille sandsynlighed for, at ebolavirus sygdom indføres i Danmark. Vi følger løbende udviklingen, og vi kan konstatere, at vores beredskab fungerer”, siger enhedschef Søren Brostrøm.