xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Maksimale ventetider for kræft- og hjertesygdomme for februar 2014

Regionerne har indsendt indberetninger til Sundhedsstyrelsen om overholdelsen af maksimale ventetider for februar måned 2014 vedrørende patienter med kræft- og hjertesygdom.

03 APR 2014

Regionerne har indsendt indberetninger til Sundhedsstyrelsen om overholdelsen af maksimale ventetider for februar måned 2014 vedrørende patienter med kræft- og hjertesygdom. Indberetningerne viser overskridelse i to tilfælde. 

Sundhedsstyrelsen ser med alvor på denne overskridelse og har derfor bedt regionen om at sikre, at bekendtgørelsen om maksimale ventetider bliver overholdt. Den manglende overholdelse af bekendtgørelsen om de maksimale ventetider fordeler sig i februar 2014 sådan:

 
  • 1 hændelse, som vedrører kræftsygdom i Region Hovedstaden
  • 1 hændelse, som vedrører hjertesygdom i Region Syddanmark

Region Hovedstaden har oplyst til Sundhedsstyrelsen, at overskridelsen af den maksimale ventetid er på 3 dage og vedrører ventetid til forundersøgelse. Overskridelsen skyldes, at patienten ved en fejl ikke blev indkaldt rettidigt. 

Region Syddanmark har oplyst til Sundhedsstyrelsen, at overskridelsen af den maksimale ventetid er på 9 dage og vedrører ventetid til operation. Overskridelsen skyldes, at patientens hjertesygdom ved en fejl blev overset på den multidisciplinære teamkonference, og at patienten derfor ikke blev indkaldt til operation inden for tidsrammen. 

Region Syddanmark har gennemført en audit på patientforløbet og efterfølgende ændret procedurerne for henvisning fra kardiologiske afdelinger til hjertekirurgiske afdelinger. Endvidere er arbejdsgangene for overvågning af overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider forbedret.

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. februar 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. Kravene indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen om, hvorvidt de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider i forhold til de konkrete patienter, der er blevet henvist til undersøgelse og behandling.