xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Rusmidler

Som forælder har du stor indflydelse på din teenagers brug af alkohol og andre rusmidler. Bliv klogere på, hvordan du gør en forskel og få gode råd til at tage snakken og lave aftaler.

Du har indflydelse på dit barns alkoholvaner

Forældre har stor indflydelse på børns forhold til alkohol. Alkoholvaner bliver typisk grundlagt i teenageårene, og som forælder til en teenager kan man derfor være særligt opmærksom i denne periode – også på egne alkoholvaner. Se filmen med rusmiddelvejleder Søren Holm eller læs artiklen og få viden om, hvordan du kan involvere dig i din teenagers alkoholvaner.
Læs artiklen

Relation frem for overvågning

I teenageårene begynder mange unge at bruge mere tid sammen med vennerne og mindre tid med deres forældre. Som ung er det helt naturligt at prioritere relationer med jævnaldrende højt. Se filmen med rusmiddelvejleder Søren Holm eller læs artiklen og få viden om, hvordan du som forælder kan følge lidt med i dit barns hverdag uden at kontrollere eller overvåge.
Læs artiklen

Aftaler om alkohol

Det kan være vanskeligt at involvere sig og sætte grænser for sit barns festkultur og alkoholvaner. Det er vigtigt som forælder at kunne sætte grænser og motivere sit barn til at holde aftaler om alkohol mens der samtidig findes en balance, hvor man opretholder en fælles dialog. Få hjælp til at Se filmen med rusmiddelvejleder Søren Holm eller læs artiklen få gode råd til at tage samtalen om alkohol med din teenager.
Læs artiklen

Podcast: Ramt af teenagelivet - alkohol

’Ramt af teenagelivet’ er en podcast til forældre, som ønsker at hjælpe deres barn gennem teenagelivet. I podcasten sætter vi fokus på teenagere og deres alkoholvaner sammen med Robert på 45 år og hans datter Olivia på 17 år. De taler åbent og ærligt om, hvordan de håndterer alkohol derhjemme.

Hold øje med tegn på risikobrug

Du kan som forælder spille en stor rolle i at undgå, at dit barn begynder at drikke alkohol tidligt, drikker meget, eller begynder at ryge eller eksperimentere med stoffer. Det er svært at stoppe, hvis man først har fået et problematisk forbrug af alkohol, cigaretter eller er blevet afhængig af stoffer. Derfor gælder det om at være opmærksom og forebygge risikobrug. Se filmen, hvor rusmiddelvejler Søren Holm fortæller om risikobrug eller læs artiklen og få gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.
Læs artiklen

Aftaler om alkohol kan forebygge brug af stoffer

Nogle forældre kan holde sig tilbage fra at tale om rusmidler med deres teenager, fordi de har en forventning om, at den unge ikke ønsker at tale om det - eller at det ikke gør en forskel. Faktisk mener 44 % af danske forældre til 16-17-årige, at de ikke har indflydelse på deres teenagers brug af alkohol. I filmen til venstre fortæller rusmiddelvejler Søren Holm om, hvorfor det er en god idé at tale om rusmidler med din teenager. Du kan også læs mere om emnet i artiklen.
Læs artiklen

65%

Af danske unge overholder altid eller for det meste aftaler om alkohol