Familiens hverdag
Få gode råd til hverdagen med en teenager i familien – både i forhold til struktur og den usikkerhed og de bekymringer, der kan dukke op hos alle forældre.
Ekspertens tips til struktur og aflastning
Der kan være perioder i en teenagers liv, hvor de ikke kan overskue det samme, som de plejer. I filmen fortæller psykolog Ulla Dyrløv om, hvordan du som forælder kan hjælpe din teenager, som føler sig overbelastet. Du kan også læse mere om emnet i artiklen, der giver dig gode tips til, hvordan du får mere struktur på hverdagen til glæde for dig selv og din teenager.
Hvornår skal jeg bekymre mig?
Som forælder er det naturligt at bekymre sig, men man kan også bekymre sig for meget. Det er en balance, man skal være opmærksom på. I filmen fortæller psykolog Ulla Dyrløv om, hvordan du kan hjælpe dit barn, hvis du fornemmer mistrivsel. Artiklen beskriver syv tegn, du kan holde øje med, hvis du er i tvivl om dit barn mistrives.
Hvordan håndterer jeg dårlig samvittighed?
Som forælder kan man blive ramt af følelsen af ikke at slå til eller blive udfordret på, om man “gør det rigtige” eller “gør det godt nok”. Se filmen med psykolog Ulla Dyrløv eller læs artiklen og bliv klogere på, hvordan du kan håndtere din dårlige samvittighed.
Mistrivsel og trivsel
Alle forældre ønsker, at deres barn har det godt. I teenageårene kan det dog være svært at spotte trivsel såvel som mistrivsel. I artiklen kan du læse om, hvordan en teenager i trivsel ser ud. I filmen med psykolog Ulla Dyrløv kan du få gode råd til, hvordan du hjælper din teenager der mistrives.
Bliver mit barn mobbet?
I teenageårene er behovet for at indgå i fællesskab stort. Børn gør meget for at høre til og være en del af fællesskabet, og det er mange forældres bekymring at have et barn, der mobbes, holdes uden for eller ignoreres af fællesskabet. Se filmen med psykolog Ulla Dyrløv eller læs artiklen og få viden om, hvordan du finder ud af om dit barn bliver mobbet.
Er mit barn god mod andre?
Det er vigtigt at tale om mobning, da det har en stor negativ påvirkning på dem, der bliver mobbet. Men det er også vigtigt at rette fokus mod de børn, der mobber eller ikke behandler andre godt, da det kan betyde, at barnet, der mobber, ikke trives. I filmen med psykolog Ulla Dyrløv kan du blive klogere på, hvordan du opdager om dit barn er hård mod andre. I artiklen kan du også få hjælp til, hvordan du præger kommunikation i en god retning.