xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Billedassociationsøvelse

Denne øvelser tager udgangspunkt i 14 billeder, som kan bruges til at starte en samtale om hverdagen mellem brugere og medarbejdere.

Illustration af Frits Ahlefeldt

En øvelse med 14 tegninger der hver især med humor og varme, men også alvor, skildrer nogle livs- og hverdagssituationer og udfordringer, som både hos brugere og medarbejdere kan skabe genkendelse, tanker, følelser, minder og begreber.

Formålet er at stimulere brugere og medarbejdere til i en ligeværdig samværssituation mere åbent, frit og kreativt at dele deres umiddelbare tanker og følelser og de oplevelser, holdninger eller minder og brudstykker fra livshistorien, som kommer op i forbindelse med, at alle forholder sig til nogle fælles billeder.

Tidsforbrug: Afhænger af, om I vælger at bruge alle tegningerne eller udvælger enkelte ud fra jeres aktuelle interesse. Tidsrammen for hvert billede er ca. 10 minutter. Afgræns jer gerne og start med 4 tegninger for at vende tilbage på et senere tidspunkt. EN AF OS anbefaler, at I laver øvelserne i grupper på max 6 personer, men gruppestørrelsen, samt hvor meget I vælger at gå i dybden, vil naturligvis også have betydning for tidsforbruget.

Hent billedassociationsøvelsen her

Opdateret 19 SEP 2023