xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Vejledning: Kom godt i gang

Forløb

Illustration af Frits Ahlefeldt

Alt materialet findes i sidebaren til venstre!

Vi foreslår, at I starter jeres arbejde med materialet med Introduktionspræsentationen (5 min.). Den indeholder en PowerPoint-præsentation med en kort introduktion til, hvorfor det er vigtigt at arbejde med stigmatisering og selvstigmatisering.

Hent Introduktionspræsentationen her

Dernæst foreslår vi, at I laver øvelsen ”Hvor meget fylder psykisk sygdom?”. Herefter kan I selv sammensætte materialet efter, hvad der aktuelt er relevant for jer, eller hvad der mere generelt har jeres interesse. Hvis I fx er særligt interesserede i betydningen af håb, kan I se filmen med samme titel og lade en efterfølgende diskussion tage udgangspunkt i oplægget, ligesom I kan udvælge de caseøvelser, der handler om temaet

Hvis I beslutter jer for at arbejde mere fordybende med materialet som en udvikling af kulturen i jeres socialpsykiatriske tilbud, kan vi anbefale, at I også inddrager et ambassadøroplæg fra EN AF OS.

EN AF OS har i hver region et korps af oplægsholdere, der har personlig erfaring med psykisk sygdom, og som har været på et formidlingskursus. De personlige fortællinger er altid meget virkningsfulde og kan sætte gang i dialogen. Ambassadøren kan give input til debatten med en personlig historie om at få en psykisk sygdom og komme videre i sit liv, og hvad der var betydningsfuldt i den sammenhæng. Ønsker I at rekvirere et personligt oplæg fra en EN AF OS-ambassadør, skal I kontakte jeres regionale koordinator i PsykInfo.

Find kontaktinfo til i din region PsykInfo her

I kan bruge materialet direkte fra hjemmesiden, gerne via en storskærm så alle kan se, eller printe det, så alle deltagere har det på papir.

Hent det samlede materiale her

Hvis I vender tilbage til materialet, kan I vælge andre temaer eller kombinationer af elementerne i Start dialogen – i socialpsykiatrien. Vi opfordrer dog til, at I altid slutter med at udfylde huskesedlen

God arbejdslyst!

Opdateret 19 SEP 2023