xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Podcast

Lyt til Sundhedsstyrelsens podcast ”Perspektiver på faglig ledelse af pårørendesamarbejdet i ældreplejen”.

Sundhedsstyrelsens podcast ”Perspektiver på faglig ledelse af pårørendesamarbejdet i ældreplejen” består af tre afsnit, som serverer forskellige perspektiver på, hvorfor det er vigtigt at sætte fokus på samarbejdet med pårørende, og ikke mindst hvad det kræver af faglig ledelse og refleksioner hos den enkelte leder for at lykkes.
Podcasten er til jer, der er faglige ledere i ældreplejen. 

 

Episode 1: Faglighed er en holdsport – Sæt retning for det gode pårørendesamarbejde

Hvad er lederens rolle i at understøtte et godt pårørendesamarbejde? I det første afsnit af vores podcast går vi sammen med organisationspsykolog Iben Ljungmann i dybden med, hvad faglig ledelse er, og hvad den faglige leders opgave er i forhold til pårørendesamarbejdet, uanset om man er leder i hjemmeplejen eller på plejehjem.

 

Episode 2: Det hænger sammen – Pårørendesamarbejdet og det psykiske arbejdsmiljø

Hvorfor har det gode pårørendesamarbejde betydning for et godt arbejdsmiljø? Det taler vi med chefkonsulent i arbejdsmiljø Charlotte Bredal om i anden afsnit af podcasten. Afsnittet handler både om psykisk arbejdsmiljø OG om psykologisk tryghed i forhold til pårørendesamarbejde. Erfaringerne viser nemlig, at det er til gavn for både medarbejdere, pårørende og borgere, når samarbejdet fungerer.

 

Episode 3: Mellem vision og kultur – Faglig ledelse af pårørendesamarbejdet i praksis

Hvordan kan man som leder konkret gå i gang med at arbejde fagligt med pårørendesamarbejdet? Det taler vi i tredje afsnit af podcasten med underviserne fra UCN Iben Højer og Birgitte Tørring om. Iben og Birgitte gør os blandt andet klogere på, hvordan man som leder systematisk kan gennemtænke sin indsats, men også hvorfor selv de bedste intentioner om at arbejde systematisk med fokus på forbedringer ikke altid lykkes – og hvad man så gør.

 

 

Opdateret 23 NOV 2023