xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Vaccination af børn på 4 år

Vaccination mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR-vaccination) ved 15 måneder og 4 år

Her vaccineres barnet mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Det kaldes MFR-vaccination. Det er den samme vaccination, som dit barn fik, da det fyldte 15 måneder. Man skal vaccineres igen for at få den bedste effekt af vaccinationen.

Voksne, som er fyldt 18 år, får tilbudt gratis vaccination mod mæslinger, hvis de ikke tidligere er vaccineret og  ikke har haft sygdommen. Vaccinationen gives som en MFR-vaccination, der ogå beskytter mod fåresyge og røde hunde. Desuden bliver yngre kvinder tilbudt gratis vaccination mod røde hunde, hvis de ikke tidligere er vaccineret og ikke har haft sygdommen. Det skyldes, at der er risiko for fosterskader, hvis en gravid kvinde bliver smittet med røde hunde.

Læs mere om de forskellige vaccinationer her

Spørgsmål og svar

Hvor længe virker MFR-vaccinationen?

Vi forventer, at din barn er beskyttet resten af livet, når det har fået to MFR-vaccinationer.

Hvilke bivirkninger kan barnet få efter MFR-vaccination?

De hyppigste bivirkninger er rødme, hævelse og ømhed der, hvor barnet er blevet stukket. Omkring hvert tiende barn oplever feber og/eller udslæt, typisk 7-10 dage efter vaccinationen.

Al medicin kan give bivirkninger – det gælder også vacciner. De fleste bivirkninger, børn kan opleve efter at være blevet vaccineret, er almindelige og milde bivirkninger, som går hurtigt over. Kontakt din læge, hvis du bliver bekymret.

Læs mere om bivirkninger her

Opdateret 27 APR 2022