xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Demensvenlige boliger og samfund

I den nationale demenshandlingsplan 2025 er det beskrevet, at Danmark skal have 98 demensvenlige kommuner. På den måde vil man skabe et demensvenligt samfund, hvor borgere med demens fortsat oplever, at kunne være i og være en del af samfundet.

Som led i at understøtte udviklingen af det demensvenlige lokalsamfund blev der afsat i alt 25 mio. kr. til etablering af lokale eller landsdækkende partnerskaber, til bredt forankrede oplysningskampagner og til konkrete projekter, hvor frivillige skaber aktiviteter for mennesker med demens og deres pårørende. Der blev lagt vægt på geografisk spredning ved tildelingen af midler.

Puljen er udløbet og projekterne er afsluttet.

Pulje

I perioden 2017 – 2023 har der været 3 forskellige puljer, hvor der kunne søges tilskud til at arbejde med et demensvenligt samfund. Formålet med puljerne var, at man kunne støtte lokale eller landsdækkende aktiviteter, som bidrog til at fremme et demensvenligt samfund. Det kunne både være i forhold til demensvenlig indretning i offentlige rum, men også at tilvejebringe mere viden om demens i samfundet, så flere ved, hvad det vil sige at have demens.

Erfaringsopsamling

Efter den første pulje blev der udgivet en erfaringsopsamling, som viser mange forskellige måder, man kan arbejde med at understøtte et demensvenligt samfund. Denne mangfoldighed i mulige indsatser er fortsat i de efterfølgende puljer.

Eksempler på arbejdet med et demensvenligt samfund strækker sig fra konkret indretning af de fysiske omgivelser, som eksempelvis at være opmærksom på belysning og skiltning – som skal være tydelig og rigelig, til at sikre at for eksempel butikspersonale har kendskab til demens, sådan at personalet kan møde mennesker med den hjælp, der kan være brug for.

Læs mere og find erfaringsopsamlingen her

Opdateret 04 OKT 2024