Trivsel i et dobbeltperspektiv
Sundhedsstyrelsen arbejder for at skabe sammenhængende indsatser, hvor både borgernes trivsel og tryghed, og medarbejdernes arbejdsmiljø, er i fokus og kobles tæt sammen i hverdagen. På denne side finder du inspiration til arbejdet med trivsel i et dobbeltperspektiv og forebyggelse af voldsomme episoder i ældreplejen.
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet et inspirationskatalog og et webinar som opsamling på en række kommuners arbejde med at omsætte Sundhedsstyrelsens anbefalinger og inspiration til at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder i ældreplejen.
Anbefalingerne tager udgangspunkt i dobbeltperspektivet, der har fokus på at skabe trivsel og tryghed for både borgere og medarbejdere for at lykkes med at forebygge og håndtere voldsomme episoder i ældreplejen.
Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger og inspiration til at forebygge voldssomme episoder
Inspirationskataloger
Sundhedsstyrelsen har indsamlet og beskrevet erfaringer fra 16 plejeenheder, der har deltaget på Sundhedsstyrelsens implementerings- og læringsforløb. Plejeenhederne har alle arbejdet med at styrke indsatsen for at forebygge, håndtere og lære af uforståelig adfærd bl.a. ved at arbejde med trivsel i et dobbeltperspektiv.
Erfaringerne er samlet i fire inspirationskataloger, hvor man kan få inspiration og viden til at komme i gang med specifikke metoder, organiseringsformer eller fx nye måder at bedrive ledelse på.
De fire kataloger er er opdelt i temaerne:
- Personcentreret omsorg
- Faglig ledelse og refleksionskultur
- Sammenhæng på tværs
- Dobbeltperspektivet
Læs om Sundhedsstyrelsens implementerings- og læringsforløb
Webinar
I webinaret ”Trivsel for både borgere og medarbejdere” sætter Sundhedsstyrelsen fokus på, hvordan borgernes og medarbejdernes trivsel og tryghed kobles tættere sammen i hverdagen.
Webinaret kommer omkring konkrete erfaringer fra praksis og viden om, hvordan man kan arbejde med trivsel i et dobbeltperspektiv og understøtte en sammenhængende indsats.
Webinaret indeholder faglige oplæg om dobbeltperspektivet af demenspsykolog Anneke Dapper-Skaaning, drøftelser med Stevns kommune om deres praksis og indblik i forskellige plejeenheders arbejde. Panelet består af Therese Marie Dyrby fra konsulentfirmaet Realize, Line Henriksen, demenskoordinator i Stevns kommune og Maj-Britt Vendelbo Toft, afsnitsleder i Stevns Kommune.
Se PowerPoint-præsentation fra webinaret (Fil er på vej)