xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Behandlingstider for kræftpatienter 2. kvartal 2014

Otte ud af ti kræftpakkeforløb bliver gennemført inden for den aftalte forløbstid. Sundhedsstyrelsen finder resultatet af den nationale overvågning af kræftområdet for 2. kvartal 2014 tilfredsstillende.

29 AUG 2014

Otte ud af ti kræftpakkeforløb bliver gennemført inden for den aftalte forløbstid. Sundhedsstyrelsen finder resultatet af den nationale overvågning af kræftområdet for 2. kvartal 2014 tilfredsstillende.

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse satte i januar 2012 gang i et arbejde for at sikre en robust monitorering af pakkeforløb på både kræft- og hjerteområdet. I dag offentliggøres Sundhedsstyrelsens kommentarer til 2. kvartal for monitoreringen af kræftområdet for 2014.

Formålet med kræftmonitoreringen er at overvåge, hvordan det går med at få patienter med begrundet mistanke om kræft udredt og behandlet i et pakkeforløb inden for de angivne standardforløbstider. Kvartalsopgørelsen er sammen med de tidligere års- og kvartalsopgørelser et centralt redskab i arbejdet med at monitorere på kræftområdet.

Ca. 28.000 forløb

Kvartalsopgørelsen viser, at der i alt har været registreret 28.660 forløb i 2. kvartal 2014, hvor patienter er startet i udredning i et pakkeforløb på kræftområdet. For 6.728 forløb viser registreringen, at diagnosen blev bekræftet, eller at der fortsat er begrundet mistanke om kræft.

Mange pakker med få forløb

Den fjerdedel af patientforløbene, der har den laveste andel af gennemførte forløb inden for standardforløbstiden, er i monitoreringen angivet som den nationale 1. kvartil. Sundhedsstyrelsen har valgt primært at fokusere sine kommentarer på disse forløb. For 2. kvartal 2014 var den nationale 1. kvartil 54 procent. Det betyder, at standardforløbstiden blev overholdt i op mod 54 procent af forløbene for den fjerdedel af pakkeforløbene, der havde den laveste andel af forløb gennemført inden for standardforløbstiden. Sundhedsstyrelsen bemærker, at der var mange forløb med færre end 11 patienter i 2. kvartal 2014.

Godt 8 ud af 10 kræftpakkeforløb gennemføres indenfor standardtiderne

Resultaterne af den nationale monitorering af kræftområdet for 2. kvartal 2014 viser, at 80 procent af alle behandlingsforløb blev gennemført inden for de såkaldte standardforløbstider.

Sundhedsstyrelsen finder resultatet tilfredsstillende set i lyset af, at det anslås, at op mod en tredjedel af patienterne har anden betydende sygdom eller har et særligt kompliceret forløb, som kan forsinke patientforløbene. De konkrete forhold kan betyde, at forløbstiden for den enkelte patient vil afvige fra standardforløbstiden. Derfor kan det ikke forventes, at alle patienter i alle pakkeforløb vil overholde standardforløbstiderne.

Sundhedsstyrelsen finder dog også, at der er en række områder, hvor der er plads til forbedring og er i løbende dialog med regionerne om hvilke. tiltag, der kan forbedre indsatsen.

Link

Behandlingstider for kræftpatienter 2. kvartal 2014