xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Fortsat hormonbehandling til transkønnede

Sundhedsstyrelsen har opfordret Region Hovedstaden til at sikre, at transkønnede i hormonbehandling kan få en hurtig vurdering og relevant behandling.

08 OKT 2014

Sundhedsstyrelsen har opfordret Region Hovedstaden til at sikre, at transkønnede i hormonbehandling kan få en hurtig vurdering og relevant behandling.

Sundhedsstyrelsen er bekendt med, at en speciallæge, der hidtil har varetaget hormonbehandling af et antal transkønnede, nu er ophørt med dette. Det kan umiddelbart efterlade disse personer uden behandlingstilbud, og nogle har udtrykt bekymring for, at tilgang af disse patienter til den højtspecialiserede teamfunktion på Rigshospitalet (Sexologisk Klinik) vil øge ventetiden til vurdering og behandling.

Sundhedsstyrelsen har derfor netop sendt et brev og opfordret Region Hovedstaden til at sikre, at patienter, som hidtil har været i hormonbehandling hos den praktiserende speciallæge, ved behov kan få en hurtig vurdering og et relevant behandlingstilbud ved den højtspecialiserede teamfunktion på Rigshospitalet.

Gældende udmelding

Indtil Sundhedsstyrelsens nye vejledning om udredning og behandling af transkønnede træder i kraft, gælder Sunhedsstyrelsens udmelding af 23. november 2012 om hormonbehandling til transkønnede fortsat. Praktiserende speciallæger, der på dette tidspunkt havde myndige transkønnede i hormonbehandling, kan derfor fortsætte denne behandling. Når Sundhedsstyrelsens nye vejledning om udredning og behandling af transkønnede foreligger, vil det være kravene heri, der gælder.

Ny vejledning til transkønnede

Sundhedsstyrelsen er ved at færdiggøre den ny vejledning om udredning og behandling af transkønnede. Den omfatter også hormonbehandling. Vejledningen træder i kraft i november måned, når alle høringssvar er gennemgået og vurderet.