xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Håndtering af seksuelt overførbare infektioner

Sundhedsstyrelsen har samlet anbefalingerne for forebyggelse, diagnose og behandling af seksuelt overførbare infektioner i én publikation, der samtidig giver mulighed for print af information til patienterne.

20 NOV 2015

Sundhedsstyrelsen har samlet anbefalingerne for forebyggelse, diagnose og behandling af seksuelt overførbare infektioner i én publikation, der samtidig giver mulighed for print af information til patienterne.

Der er sket store fremskrift inden for diagnostik og behandlingen af seksuelt overførbare infektioner, og derfor indeholder anbefalingen megen ny viden på disse områder, om fx behandling af gonoré. Desuden indeholder anbefalingen som noget nyt mulighed for direkte print af skriftlig information til patienterne. Publikationen beskriver desuden de mange muligheder for at forebygge seksuelt overførbare infektioner, samt hvilke opgaver kommunerne og frivilligorganisationerne løfter på området.

Publikationen beskriver, hvordan indsatsen med at forebygge, diagnosticere og behandle infektionerne organiseres, hvilke principper der er for smittebekæmpelse, og hvad de gældende regelsæt indeholder. Desuden er der en specifik gennemgang af infektioner, epidemiologi, sygdomsforløb, diagnose, behandling og forebyggelse af gonoré, hepatitis A, B og C, herpes genitalis, klamydia, kondylomer og andre seksuelt overførbare infektioner.

Målgruppen er alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger, sygehuslæger, sundhedspersoner tilknyttet den kommunale forebyggelsesindsats samt undervisningsinstitutioner. Anbefalingerne vil give et fælles overblik for alle involverede i indsatsen og på samme tid anvise helt konkrete handlinger i den enkelte kliniske situation. 

Publikationen erstatter to gamle vejledninger ”Vejledning for diagnose og behandling af seksuelt overbare sygdomme” fra 1999 og ”Klamydia-infektioner. Vejledning for diagnose og behandling i almen praksis” fra 2005”, der hermed udgår.

Link

Anbefalinger om forebyggelse, diagnose og behandling af seksuelt overførbare infektioner (2015)