xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Ny kampagne: Storrygerne kan få hjælp til at kvitte smøgerne

Sundhedsstyrelsen lancerer en ny kampagne, der skal hjælpe storrygere, der vil kvitte smøgerne.

16 MAR 2015

Sundhedsstyrelsen lancerer en ny kampagne, der skal hjælpe storrygere, der vil kvitte smøgerne. 

Få hjælp til dit rygestop! Sådan lyder budskabet i Sundhedsstyrelsens nye rygestopkampagne, der i år især henvender sig til de såkaldte storrygere. Det vil sige folk, der ryger 15 cigaretter eller mere om dagen.  Kampagnen fokuserer på de positive gevinster ved at holde op med at ryge og oplyser om, hvor man kan hente gratis hjælp til sit rygestop.

Et af hovedbudskaberne i kampagnen er, at alle kan stoppe med at ryge. Men for de fleste kræver det flere forsøg, og chancen for at få succes er størst, hvis man får hjælp.

En undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen netop har fået lavet, viser, at 77 % af storrygerne på et tidspunkt har forsøgt at holde op med at ryge. Langt de fleste (41 %) har gjort forsøget ved bare at stoppe og uden hjælp, mens kun 8 % kontaktede STOPLINIEN eller brugte et rygestopkursus. 27 % forsøgte at stoppe ved hjælp af nikotinprodukter.

Ifølge specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen Mads Lind er det en god idé, at man søger rådgivning, inden man går i gang med at anvende rygestopmedicin. ”Vi ved for eksempel, at det ofte kræver rådgivning, hvis man skal bruge nikotinprodukter korrekt, og netop det er meget vigtigt, for at medicinen kan hjælpe på rygetrangen”, siger Mads Lind, der også anbefaler, at man altid søger rådgivning hos fx STOPLINIEN på tlf. 80 31 31 31 i forbindelse med, at man planlægger – eller måske bare overvejer – et rygestop, uanset om man planlægger at bruge rygestopmedicin eller ej.

”Er du motiveret for at holde op med at ryge, så er det vigtigt at erkende, at det kan være svært og ofte tager flere forsøg. Langt de fleste har også brug for noget hjælp udefra. Men det kan lade sig gøre. Alle kan lykkes med et rygestop, og der er masser af gratis hjælp at hente. Både via STOPLINIEN, som er en telefon og webrådgivningstjeneste, via rygestopkurserne i kommunerne, via de praktiserende læger eller på apoteket.”

Konkret består kampagnen, der kører i uge 12 og 13 og igen senere på året i uge 43 og 44, blandt andet af en række små film, hvor eksrygere fortæller om, hvordan rygestoppet har påvirket deres liv positivt.

I filmene fortæller de tidligere storrygere Ernst på 64 år og Tanja på 37 år blandt andet om, hvad de har fået særligt ud af deres rygestop. Ernst har været røgfri i to år, og Tanja i halvandet. Filmene skal vises i reklameblokke på landsdækkende tv og på internettet. Derudover vil der være annoncer, flyers, plakater og radiospots foruden en række lokale aktiviteter rundt om i landets kommuner.

Links

Læs mere på www.stoplinien.dk eller på www.sundhedsstyrelsen.dk 

Download materiale på www.stoplinien.dk/download