xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Børn på 2-6 år kan stadig nå at blive vaccineret mod influenza

Efterårsvaccinationerne mod influenza er i fuld gang. De ældste aldersgrupper er godt med, og nu skal vi have de yngste vaccineret mod influenza.

25 OKT 2022

Udrulningen af efterårets vaccinationsprogrammer er kommet godt fra start med lidt over 2,4 millioner gennemførte vaccinationer mod influenza, covid-19 og pneumokoksygdom. Som forventet blev færre vaccineret mod influenza og covid-19 i sidste uge sammenlignet med de forrige uger på grund af efterårsferien. Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen alle, der er kommet hjem fra ferie, og som endnu ikke har bestilt tid til vaccination, om at få det gjort og blive vaccineret.

De seneste år har vi haft meget milde influenzasæsoner med få smittede, som blandt andet skyldes covid-19-restriktionerne. Derfor står vi i år i en situation, hvor immuniteten blandt os er lav. Hvis vi får en hård influenzasæson, vil vi se mange smittede med influenza. Det er derfor vigtigt, at vi forebygger al den sygdom, vi kan.

Børn bliver også syge af influenza

Børn i alderen 2-6 år har kunnet blive vaccineret mod influenza siden 1. oktober, og ca. 28.700 børn er indtil videre vaccineret.

”Vi vil opfordre til, at forældre til børn i alderen 2-6 år tager imod det gratis tilbud om, at få barnet vaccineret mod influenza. Selv om de fleste børn heldigvis ikke bliver så alvorligt syge af influenza, at det kræver indlæggelse, giver influenza hvert år bekymringer, fravær og brud på hverdagen i familierne. Samtidig er vaccinationen med til at forebygge, at influenzavirus spreder sig i befolkningen. Børn rammes nemlig oftere af influenza end voksne”, siger Steen Dalsgård Jespersen, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Børn bliver tilbudt en sikker og effektiv vaccine givet som næsespray, der er specielt udviklet og godkendt til børn. Børn, som blev vaccineret sidste år, skal kun vaccineres en enkelt gang i år. Er det første gang barnet skal vaccineres, skal det til lægen to gange for at få et pust i næsen.

Den praktiserende læge kan informere nærmere om vaccination mod influenza.

Hvordan får jeg mit barn vaccineret mod influenza?

Børn kan blive vaccineret mod influenza hos praktiserende læger over hele landet. Nogle læger laver arrangementer med vaccination uden tidsbestilling, og andre steder kan du bestille en tid.

Læs mere om vaccination mod influenza her

Du kan også altid vende spørgsmål om vaccination med egen læge.

Få et overblik over vaccinationssteder her

Find nyeste status på vaccinationsindsatsen