xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Styrkelse af forskning i immun­terapi ved kræftsygdom: 2020-2021

Pulje til styrkelse af forskning i immunterapi ved kræftsygdom. Ansøgning til pulje for styrkelse af forskning i immuterapi skal være på engelsk!

Ansøgere opfordres hermed til at indsende ansøgninger til denne første uddeling af midler fra puljen.

Sundhedsstyrelsen har fået til opgave at uddele cirka 60 mio. kroner i perioden 2018-2021 til styrkelse af forskning i immunterapi ved kræftsygdom.

Puljen er en del af finansloven for 2018. Målet med puljen er at styrke forskning og udvikling inden for immunterapi ved kræft, herunder potentialer for at udbrede behandlingen til andre kræftformer eller blive bedre til at målrette behandlingen til dem, der kan få gavn af behandlingen.

Immunterapi som behandling ved kræftsygdom er kendetegnet ved, at kroppens eget immunsystem udnyttes til at bekæmpe de kræftceller, der er i kroppen. Det sker ved, at immunforsvarets evne til at genkende og angribe kræftcellerne stykres og kræftcellernes evne til at forsvare sig svækkes. Der er i dag fire forskellige typer af immunterapi, som baserer sig på forskellige mekanismer: mekanismer; antistoffer, cytokiner (signalstoffer), behandlende kræftvacciner og T-celleterapi.

Ved denne første puljeuddeling uddeles 29.4 mio. kroner til forskningsprojekter for perioden 2020 og 2021.

Ansøgningsfristen er den 2. september 2019 kl. 15.00

Midlerne vil blive uddelt til udvalgte ansøgere inden udgangen af 2019.

Yderligere oplysninger om krav til ansøgningerne, den forskningsfaglig bedømmelsesproces og krav til opfølgning kan ses i selve puljeopslaget.

Materialer 

Puljeopslag (Call for Applications)

Bedømmelsesskema (Evaluation of Research Applications)

Budgetskema (Budget) 

Se desuden

Der er tale om 2. udmøntning. Se 1. udmøntning

Opdateret 03 MAJ 2019