Forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelse
Der er behov for tæt koordinering, sammenhæng og kontinuitet i den samlede indsats, når man skal behandle børn og unge med psykiske vanskeligheder og lidelser. Det er nemlig en kompleks opgave at skabe sammenhængende forløb, der ofte kræver en indsats fra forskellige fagprofessionelle i flere sektorer – ofte samtidigt.
Forløbsprogrammet beskriver, hvordan indsatsen for målgruppen skal varetages samtidigt og koordineret mellem de forskellige sektorer, så indsatsen fungerer som en helhed. Der er samtidig fokus på den tidlige forebyggende indsats, der skal forhindre, at barnet/den unge får behov for mere indgribende indsatser.
Forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelse - pdf
Bilag
I denne bilagspublikation belyses prævalens (forekomst), incidens (nye tilfælde) og aktivitet i de forskellige sektorer i sundhedsvæsenet for børn og unge med angst eller depression, ADHD og spiseforstyrrelse. Opgørelserne er udarbejdet af Sundhedsdatastyrelsen på baggrund af de nationale sundhedsregistre.
Se desuden
De tre forløbsprogrammer
- Forløbsprogram for børn og unge med ADHD
- Forløbsprogram for børn og unge med angst og/eller depression
- Forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelse
Om puljen
Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser
Evaluering af de tre forløbsprogrammer
National evaluering af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser
Om forløbsprogrammer
Forløbsprogrammer er en standardiseret beskrivelse af den tværfaglige, tværsektorielle, koordinerede og evidensbaserede sundhedsfaglige indsats samt opgavefordeling, samarbejde og koordinering mellem involverede aktører med udgangspunkt i en given patientgruppe.