xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen

Uanset om man arbejder på plejehjem eller i hjemmeplejen, er det vigtigt, at man møder både borgere og pårørende med samme høje faglighed. Med Sundhedsstyrelsens nye håndbog om det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen, kommer vi med konkrete forslag til, hvad medarbejderne kan gøre for at styrke samarbejdet med de pårørende.

VIDEN OG INSPIRATION, FILM 25 MAJ 2023

Håndbog

Som medarbejder kan man opleve at mangle kompetencer i at samarbejde med pårørende. Pointen i håndbogen er, at samarbejdet er en faglighed, som kan trænes, udvikles og styrkes. Med udgangspunkt i eksempler fra hverdagen i ældreplejen kommer håndbogen derfor med forslag til, hvad man kan have fokus på som medarbejder i mødet med de pårørende, og hvordan man opbygger en god relation til de pårørende.

Håndbogen indeholder brugbare metoder og refleksionsspørgsmål, som medarbejdere i ældreplejen kan stille både borgeren og pårørende for at gøre samarbejdet endnu bedre.

76 sider

Indhold

  1. Hvorfor er et godt samarbejde med pårørende vigtigt?
  2. Hvordan skaber du et godt pårørendesamarbejde?
  3. Kender du reglerne for samarbejdet med pårørende?
  4. Hvad gør du, når samarbejdet med pårørende bliver svært?
  5. Hvordan samarbejder du med pårørende om den sidste tid?
  6. Litteraturliste

Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen (pdf)

Lydbog

Håndbogen 'Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen (pdf)' er også tilgængelig som en lydbog (juni 2023). Der er tale om en lettere redigeret version af håndbogen

Varighed: 1 time og 25 minutter

Lydbog: Praksishåndbog om det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen (mp3)