xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Erfaringer fra puljen om Rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens, herunder yngre med demens

I denne erfaringsopsamling kan du læse om de tværgående og overordnede erfaringer med etableringen af 13 rådgivnings- og aktivitetscentre, som modtog støtte i perioden 2017-2023 i forbindelse med udmøntningen af Demenshandlingsplan 2025.

EVALUERINGER, VIDEN OG INSPIRATION 08 OKT 2024

Med satspuljeaftalen for 2016-2019 blev regeringen og satspuljepartierne enige om at afsætte 470 mio. kr. til udmøntning af 23 initiativer på baggrund af en ny national demenshandlingsplan 2025. Et af initiativerne var en pulje om Rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende, herunder yngre med demens.

Formålet med puljen var at støtte etableringen af regionale rådgivnings- og aktivitetscentre, hvor mennesker med demenssygdomme og deres pårørende kunne henvende sig anonymt og uden forudgående visitation og få kontakt med ligestillede samt blive tilbudt støtte og rådgivning. Der skulle bl.a. være fokus på gruppen af yngre med demens, for hvem det ellers kunne være svært at lave målrettede tilbud i de enkelte kommuner, samt hjemmeboende mennesker med demens i de tidlige stadier af sygdommen.

Centrene skulle have fokus på brugerinddragelse og tilbyde støttende samtaler og rådgivning af mennesker med demens og deres pårørende. Centrene skulle ligeledes tilbyde sociale og fysiske aktiviteter, mulighed for samvær med ligestillede via fx demenscafeer, pårørendegrupper og kurser for pårørende og mennesker med demens.

Erfaringsopsamlingen er udarbejdet på baggrund af 13 rådgivnings- og aktivitetscentre i puljen, som blev udmøntet to gange i perioden 2017-2023.

Indhold

  1. Indledning
  2. Hovedpointer fra opsamlingen
  3. Temaer i opsamlingen

18 sider

 

Hent erfaringsopsamlingen