xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Anbefalinger om fysisk aktivitet for børn mellem 5 og 17 år

For børn og unge anbefaler Sundhedsstyrelsen mindst en times fysisk aktivitet om dagen ved moderat til høj intensitet. Der findes mange apps og hjemmesider med inspiration til fysisk aktivitet for børn og unge. 

Børn og unge er samlet set mindre fysisk aktive i dag end de var for nogle generationer siden. I takt med at de bliver større, tilbydes de hurtigt mange alternativer til den fysisk anstrengende leg og transport. Passiv transport og stillesiddende lege med elektroniske medier er blevet en naturlig del af børns leg og har i nogle tilfælde erstattet den fysiske leg. Det er fortsat vigtigt, at børn bruger deres krop gennem hele opvæksten.

Anbefalinger om fysisk aktivitet til børn og unge 5-17 år

  • Vær fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdagsaktiviteter. Hvis de 60 minutter deles op, skal hver aktivitet vare mindst 10 minutter.
  • Mindst 3 gange om ugen skal der indgå fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 30 minutters varighed for at vedligeholde eller øge konditionen og muskelstyrken. Der skal indgå aktiviteter, som øger knoglestyrken og bevægeligheden. 
  • Fysisk aktivitet ud over det anbefalede vil medføre yderligere sundhedsmæssige fordele. 

Der er mange måder at få inspiration på til at være fysisk aktiv. Der er bl.a. udviklet flere apps til mobiltelefonen og flere hjemmesider indeholder inspiration til at være fysisk aktiv. Der er fx en oversigt over legepladser i Danmark eller inspiration til lege udendørs og indendørs. På din kommunes hjemmeside kan du måske også finde oplysninger, om de idrætsfaciliteter, idrætsforeninger og legepladser, der er i kommunen.

Opdateret 09 MAR 2023