xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Music Against Drugs

Sundhedsstyrelsen står sammen med Dansk Live og Roskilde Festival bag en kampagne, som skal få unge festival- og koncertgængere til at undgå stoffer og holde igen med alkohol.

Kampagnen har musikken og fællesskabet i centrum og sætter fokus på, at stoffer og for meget alkohol ikke gør en musikoplevelse bedre - tværtimod. Ved at vise, at musik oplevet i fællesskab med andre kan være en rus i sig selv, åbner vi op for en refleksion og dialog mellem de unge om stoffer og alkohol. Samtidig skal kampagnen gøre det nemmere for unge at sige nej til stoffer og holde igen med alkohol.

Om kampagnen

Kampagnen har fokus på det positive budskab ”We are under the Influence of Music”, som understreger, at fællesskaber og livemusik kan være en rus i sig selv. De unge møder i år kampagnens budskaber på landets spillesteder, som dermed også viser, at de er imod brugen af stoffer og overdreven indtag af alkohol.

De er med i kampagnen

Kampagnen startede op i 2003 på Roskilde festival. I 2009 blev den alkoholforebyggende kampagne ”Mindre druk, Mere fest” koblet på.

Siden 2003 er kampagnen udvidet til en lang række festivaler og spillesteder over hele landet. I 2019 var der således ca. 60 spillesteder og festivaler med.

I 2020 kampagnen været på hold på grund af COVID-19, men kører igen i 2021 på landets spillesteder.

Yderligere information

www.againstdrugs.dk

Evaluering

Kampagnen evalueres løbende og viser gennemgående, at næsten 100 procent af de unge bakker op om kampagnen.

Evalueringer

Opdateret 18 OKT 2021