xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Hvis din test er positiv for covid-19

Hvis du tester positiv for covid-19 anbefales du at gå i selvisolation for at undgå, at du smitter andre. Dette gælder ved alle typer af tests.

 

Hvad betyder det at gå i selvisolation?

1. Bliv hjemme

Bliv hjemme og undgå at mødes med personer, som du ikke bor sammen med. Hold dig inden for din egen bolig eller på din matrikel. Anvend et CE-mærket mundbind og hold ca. 2 meters afstand til andre, hvis du bliver nødt til at gå ud, fx hvis du skal testes eller skal gå med hunden. Sørg for at gå ud på et tidspunkt, hvor du undgår at være i nærheden af andre.

Husk, at du ikke skal tage offentlig transport eller taxa.

2. Undgå så vidt muligt tæt og fysisk kontakt med personer, du bor med  

Undgå så vidt muligt tæt og fysisk kontakt med personer, du bor sammen med. Undgå fx hvis muligt at sove sammen og at være i samme rum i længere tid. Det bedste er, hvis du kan bruge dit eget toilet/badeværelse. Hvis det er ikke er muligt, bør du selv rengøre overflader, som fx håndtag og vandhaner, inden det bruges af andre i husstanden. Dette er særligt vigtigt, hvis du bor sammen med en person i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19.

3. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring

Når du er smittet med covid-19, er det vigtigt at være særlig opmærksom på god hygiejne og rengøring ved at følge disse råd:

  • Vask hænder tit og grundigt med vand og sæbe eller brug håndsprit, hvis du ikke har adgang til vand og sæbe. Håndvask med vand og sæbe anbefales dog altid ved synligt snavs på hænderne, efter toiletbesøg eller efter bleskift og inden madlavning eller spisning. Hjælp mindre børn med at vaske hænder. Pleje af hænderne med fugtighedscreme eller lignende kan være en god idé for at forebygge tørre hænder og udvikling af eksem.
  • Undlad så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet. Når du skal hoste eller nyse, så gør det i et lommetørklæde eller i ærmet. Læg brugte lommetørklæder i en lukket affaldspose.
  • Del ikke håndklæder med andre.
  • Rengør dagligt det/de rum, som du opholder dig i. Særligt rengøring af kontaktpunkter og overflader, der berøres af flere i husstanden, som fx håndtag, gelændre, kontakter, tastaturer, mus, armlæn, bordkanter, legetøj, vandhaner, toiletter m.v. er vigtigt.

Husk at lufte ud med gennemtræk i 5-10 min. flere gange om dagen i de/det rum, du opholder dig i.


Hvornår kan du ophæve din selvisolation ved påvist covid-19?

1. Du har ikke symptomer på covid-19

Hvis du ikke har symptomer, kan du ophæve din selvisolation 4 dage efter, at din test blev taget.

Du kan stadig ophæve din selvisolation efter anbefalingerne, selvom der er andre smittede personer i din husstand, som stadig er i selvisolation. Dette gælder også, selvom du ikke kan holde afstand fra de andre smittede.

2. Du har lette symptomer på covid-19

Lette symptomer på covid-19 er symptomer som løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v., der typisk vil være forbigående, og hvor du ikke føler dig egentlig syg.

Hvis du har lette symptomer på covid-19, behøver du ikke at blive hjemme, medmindre du bliver testet positiv for covid-19. Hvis du bliver testet positiv for covid-19, kan du ophæve din selvisolation 4 dage efter, at din test blev taget. Hvis du får betydelige symptomer fortsættes selvisolation, indtil du ikke længere har betydelige symptomer. Betydelige symptomer på covid-19 er symptomer som feber, vedvarende hoste eller vejrtrækningsproblemer, og hvor du samtidig føler dig syg.

Du kan stadig ophæve din selvisolation efter anbefalingerne, selvom der er andre smittede personer i din husstand, som stadig er i selvisolation. Dette gælder også, selvom du ikke kan holde afstand fra de andre smittede.

3. Du har betydelige symptomer på covid-19

Betydelige symptomer på covid-19 er symptomer som feber, vedvarende hoste eller vejrtrækningsproblemer, og hvor du samtidig føler dig syg.

Hvis du har betydelige symptomer på covid-19, kan du ophæve din selvisolation, når du ikke længere har betydelige symptomer på covid-19 – dog tidligst 4 dage efter, at din test blev taget. Det vil sige, at du godt kan ophæve din selvisolation efter mindst 4 dage, selvom du har lette symptomer som løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v.

Du kan stadig ophæve din selvisolation efter anbefalingerne, selvom der er andre smittede personer i din husstand, som stadig er i selvisolation. Dette gælder også, selvom du ikke kan holde afstand fra de andre smittede.
Opdateret 01 APR 2022