xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Rationel Farmakoterapi 6, 2022

Månedsbladet beskriver i dette nummer, behandling af forstoppelse, høfeber, nat-inkontinens og akne hos børn og unge.

14 NOV 2022

Månedsbladene opdateres ikke efter udgivelsen. Indholdet afspejler den aktuelle evidens på udgivelsestidspunktet.

Månedsbladet Rationel Farmakoterapi 6, 2022

Artikler

Behandling af forstoppelse, høfeber, nat-inkontinens og akne hos børn og unge

Seponeringslisten 2023 er netop udgivet

 

Seponeringslisten for 2023 er netop udgivet

I årets udgave er den største ændring, at anbefalingerne om brugen af acetylsalicylsyre som tromboseprofylakse hos personer med diabetes er justeret. De opdaterede anbefalinger flugter derfor også med de nye anbefalinger fra Dansk Endokrinologisk Selskab og Dansk Selskab for Almen Medicin, der blev udgivet tidligere på året. Derudover er der også kommet anbefalinger for brugen af betablokkere efter STEMI, hormonel kontraception og hormonbehandling i overgangsalderen.

 

Desuden er flere præciseringer om brugen af loop-diuretika, inhalationspræparater, antidepressiva og benzodiazepiner ved behandlingsrefraktær angst.

 

Vi anbefaler altid, at du læser »tommelfingerregler« og »seponering er en proces« på forsiden, inden du gør brug af anbefalingerne om de enkelte lægemidler. Informationen på forsiden er nyttige oplysninger om generelle anbefalinger og forudsætninger for seponering.

 

Som noget nyt i år, findes Seponeringslisten også i et lommeformat. Det nye format er udviklet som en print-selv løsning, så det både er nemt for dig, der skal bruge den og have den med på
farten. Print-selv formatet er i A3, som efterfølgende foldes til lommeformat, som passer ned i kittellommen eller i tasken. Seponeringslisten til print findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: sst.dk/seponeringslisten.