xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

SMS misbrug / phishing angreb på Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har siden starten af marts 2020 oplevet, at kriminelle misbruger vores navn til at ”fiske” borgernes NemID oplysninger – også kaldet phishing-angreb. Vær derfor varsom, hvis du modtager en sms fra os, hvor der står, at du skal logge ind med NemID.

Angrebene foregår typisk sådan, at modtagen får en sms om, at man har fået post fra Sundhedsstyrelsen, og at man skal logge på med NemID for at læse beskeden. SMS’en indeholder et link til en falsk hjemmeside, der udgiver sig for at være Sundhedsstyrelsens officielle hjemmeside. På den måde snydes borgerne til at oplyse deres bruger-id og adgangskode til NemID og efterfølgende uploade et billede af deres nøglekort.

Oplys aldrig adgangskode, bruger-id eller nøgler

Sundhedsstyrelsen, Nets, din bank eller andre offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om at oplyse din adgangskode, dit bruger-id eller nøgler, hverken mundtligt eller skriftligt. NemID er personligt, og det er en overtrædelse af NemID-reglerne at give andre din adgangskode, bruger-id eller nøglekort.

Phishing-angreb er ikke et nyt fænomen

Phishing har stået på længe, men er blusset op i forbindelse med COVID-19. 

Angreb sker hovedsageligt gennem e-mail, SMS, opkald eller apps, hvor borgere for eksempel kan blive bedt om at tage et billede af nøglekortet og sende det over SMS eller uploade det til en hjemmeside.

På nemid.nu er det muligt at se flere eksempler på angreb før COVID-19 og læse mere om, hvad man skal gøre, hvis man er offer for et angreb.

Læs mere om svindel, og hvordan du passer på dine oplysninger:

Eksempler på phishing angreb på NemID’s hjemmeside

Informationer til borgere på sikkerdigital.dk: Hvordan spotter du svindel på nettet

Opdateret 10 DEC 2021