xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nu kan du sende abstracts til den Nordiske Folkesundhedskonference i 2025

Ulighed i sundhed, velfærdsøkonomi, digitalisering og AI er blot nogle af de temaer, som vil blive udfoldet på den 14. nordiske folkesundhedskonference, som afholdes næste år.

22 OKT 2024

Den næste Nordiske Folkesundhedskonference bliver holdt i Gøteborg, Sverige den 13.-15.maj 2025. Konferencen er relevant for alle, der arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, og det er lige nu muligt at indsende abstracts samt tilmelde sig.

Konferencen afholdes på engelsk og har temaet "Folkesundhed i en verden i forandring - udfordringer, muligheder og samarbejde i Norden". Målet er at fremme dialog og læring om aktuelle folkesundhedsspørgsmål.

”Konferencen er en god lejlighed til at mødes og dele viden og erfaring og dyrke samarbejdsrelationer og netværk med fagpersoner fra de andre nordiske lande. Der vil også være rig mulighed for at sammenligne strategier og systemer inden for sundhedsfremme og forebyggelse. Vi håber på, at rigtig mange vil bidrage med information om deres forskning og undersøgelser, så vi får et fagligt spændende program for konferencen,” siger Maja Bæksgaard Jørgensen, sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.

Folkesundhed i forandring

I en foranderlig verden står folkesundheden både over for udfordringer og muligheder, som kræver fælles handling og samarbejde mellem de nordiske lande. På konferencen vil der blive præsenteret succeser, gode erfaringer og forskningsbaseret viden fra de nordiske lande.

Konferencens fire undertemaer er:

  • Hvordan skaber vi bæredygtige og robuste samfund, der kan håndtere samfundsmæssige udfordringer og fremme et godt og retfærdigt helbred?
  • Hvordan kan vi arbejde for at opnå større lighed i både sundhedsmæssige og sociale forhold mellem forskellige grupper?
  • Hvordan kan vi synliggøre den økonomiske værdi af sundhedsfremmearbejdet?
  • Hvordan håndteres digitaliseringsspørgsmål i de nordiske lande, og hvilken indflydelse kan ny teknologi og AI have på folkesundheden?

Deltag på konferencen med din forskning, ideer eller afprøvede initiativer

Sundhedsstyrelsen vil gerne opfordre alle interesserede, der arbejder med forebyggelse og sundhedsfremme, og som gerne vil præsentere undersøgelser, indsatser og forskningsprojekter på konferencen, til at indsende et kort abstract senest den 17. januar 2025.

Læs mere om, hvordan du indsender her

Praktisk information

Konferencen finder sted i Gøteborg, Sverige fra den 13.-15. maj 2025.

 

Tilmeldingen for deltagelse er åben og findes her.

 

Yderligere information om konferencen findes på konferencens hjemmeside.